Mot Borås!!!

Idag är ingen vanlig dag! Idag åker jag till Borås! :) Varför är jag så glad över det kan man ju fråga sig, Borså är väl inget att hänga i granen? Jo tänk för att det är det, för där bor Caroline. En vän sen Oslo-tiden. Och dit kommer även Emma och Cicci så vi ska ha en mini reunion i helgen! Underbart! Jag ska alldeless strax klä på mig och gå till bussen, sen håller jag alla tummar och tår för att tågen går som det är sagt, för i så fall befinner jag mig i Borså om 3 timmar Yeeey!
Trevlig helg alla :)
/eke


Hej.. eller nej.

Man ska inte ropa hej...

Jag har visst inte koll på nånting (just idag gör det ingenting för jag är så förbannat glad ändå, men andra dagar hade jag brutit ihop) det var visst dans idag trots allt. Vi "vuxna" har inget sportlov. Så jag fick tänka om. Dansen är det roligaste jag vet så det missar jag inte i första taget men mina vänner behöver sig nog en dos av mig också skulle jag tro så jag dansar mig svettig och glad sen åker jag raka vägen hem till Stina och ge alla mina underbara en svettigkram och kärlek! Jag är rätt bra på att fixa så jag få som jag vill :)

Nu är jag proppmätt på VarmaKoppen, undra just hur länge det håller i sig. Är ju inte mycke till mat egentligen!

Imon ska jag på äventyr.. berätta mer innan jag sticker imon! /EKE

Redo för att Jazza


FY FASEN VA JAG ÄR BRA!

YEEEY! Efter en dålig start på dagen har det bara blivit bättre och bättre!

Direkt när vi kom till skolan meddelade föreläsaren att vi inte skulle gå i skolan på eftermiddagen, vilket va sagt från början. ASBRA. Det var idel leenden i föreläsningssalen!

När jag kom hem från skolan få jag meddelande om att tentaresultaten har kommit. Ni vet grammatiktentan som jag pluggade röven av mig för att klara... VG!! FY FASEN VA GOTT! även grattis  till alla mina vänner som också klarade den galant, vi är ju skitbra! :)

Mitt i mitt lyckorus ringer grannen Pippi och frågar om jag inte ska med och träna, och just då va jag så glad att jag ropade JA.. Efter en stunds betänketid ångrade jag mig med då var det försent.

Så jag är alltså nyss hemkommen från gymmet. Med ett nytt träningskort och hela faderullan. Nöjd. Sprang förövrigt väldigt mycket längre än jag trodde jag skulle orka! Längtar nästan till nästa gång!

Ni hör ju själva vilken underbar dag jag har varit med om. (förutom förlusten i hockeyn, men den är nästan glömd nu) och än är inte dagen slut. Det är höstlov från dansen så ikväll kan jag äntligen vara med på Måndagsklubben som idag är hos Stina!

/eke

/&#(/&%(/"(%)"(#¤=

Då var OS över för svensk hockey. Få ta nya tag.... om 4 år. Suck.


Till skolan nu, föreläsningar hela dagen.

/EKE


HEJA SVERIGE!

USCH, en allt för spännande morgon. Det är inte bra för hjärtat det här. Kom igen nu Sverige!

/Eke


Så här kan det se ut - Cribs Campus.

Min blogg handlar bland annat om hur det är att vara student. Campus, plugget och festerna. Något som inte är lika lätt att förklara är hur vi som studenter på Campus bor, men så hittade jag en fantastisk film som förklara precis hur flashigt vi student har det. Se och njut! :)Vi tackar Simon för att han bjuder in oss i sitt hem för att visa hur det kan se ut i en studentlägenhet på Campus.  Tilläggas bör att Simon bor i en stooor lägenhet jämfört med många andra! :)

/EKE

Ang. inlägget om snokaos

Håll i hatten, Nu ska det komma in snöblandat regn som kommer bli underkylt. OMG. Håll er inne, stäng alla fönster, sätt på radion (så ni håller er uppdaterade om alla trafikolyckor som kommer ske nu när folk inte "kör efter väder") se till att hushålla på ert matförråd för vi vet aldrig när vi kan gå ut igen. Kanske inte förrän om två månader när snön är borta.

Suck.

Nu litteraturseminarium /EKE

Gäääsp.

Jag är helt slut. Att det är så jobbigt att vara ledig? Ska nästan bli lite skönt att gå till skolan imorgon, att få klä på sig vanliga kläder, sminka sig lite och umgås med människor :) Jag har iof träffat både Carro och Johanna idag så jag ska inte klaga, men jag skrev det där sista mest för att det låter bättre om man räkna upp tre saker när man ska räkna upp.. håller ni inte mer?

Jag tänker gå o sova nu, tidigt tycker vissa, lagom säger jag!
/eke


SNÖKAOS IN MY ASS!

Hmm, en liten fundering.

Vi bor i ett land med 4 årstider, vilket vi är ganska bra på att skryta om. "Inte alla som har det så bra minsann" så sa alltid min lärare i mellanstadiet. Och hon hade ju faktiskt rätt, vi är lyckligt lottade som har så pass varierat väder och som kan längta till nästa årstid. Vore ju skit trist att ha sommar jämt till exempel. När vi nu är så lyckligt lottade att vi har vinter några månader om året måste vi ju också vara beredda på vad det innebär och vinter brukar vanligtvis betyda snö och halka. Kanske inte snö i de mängder som har kommit nu men i alla fall så att plogbilarna måste tas fram ur garagen ett par gånger varje vinter. Hur kan då Sverige som är så stolta över sina årstider och då även inräknat vintern vara så jäkla oförberedda när det kommer. Det är ju inte så att vi plötsligt fick vinter och snö till Sverige och att ingen vet hur man hantera det. Fast det verkar inte bättre.!? Bilolyckor till som tätt, som i och för sig beror på snön men kanske mer på föraren som inte anpassa hastigheten efter vädret? Buss och tågtrafik som ställs inte, för att vägarna och spåren är för hala?! Hur gör dom i norrland, dom som har vinter och betydligt mkt mer snö än oss här nere i landet. Massa tak som faller in för att snön är för tung? Men herregud. Antingen så bygger man hus och byggnades som tål lite snö eller få man väl vara lite förutseende och skotta snön innan den börja tina och bli tung.Nu har dom fått ställa in skolor (nybyggda skolor, som man kan förmoda är bättre byggda än dem från 70-talet) för att taken håller på att ramla in. Va fasen ska ungarna inte kunna gå  i skolan för att det har kommit lite mer snö än vanligt? Jag blir förbannad och flyttar till norr så fort jag får möljighet, där kan dom iaf hantera att det faktiskt snöar på vintern, så det så!

/EKE

Brrrrrrrrr

Jag fryyyser!

Vaknade upp kl 06.02 i morse för att kolla på matchen Sverige-Finland. Somnade och vaknade i 2a perioden och konstaterade att Sverige ledde, somnade om igen.
Vaknade pigg och utvilad och funderade på hur jag bäst skulle ta till vara på denna dagen och kom fram till att starta med en promenad vore det bästa. Så ett sms senare var jag på språng för att möta Carro. Inga konstigheter (för att citera FärjanHåkan, och ja jag sätter ihop FärjanHåkan som ett ord för det är så han heter..typ)
En halvitmme in på promenaden stötte vi dock på problem - KYLA. Fy ¤&%#%" va kallt det var. Benen, armarna, rumpan och ansiktet höll på att frya till is. Huu. Då hade vi redan kommit halvvägs så att vända hem var ingen mening det var bara att bita ihop. Sen dess har jag suttit i min soffa med varma drycker, både te och nyponsoppa, en filt och mina ullinneskor och fryser fortfarande. Så den där starten på en till synes perfekt dag förstörde snarare än förbättrade. Humpf.

Dags för middag nu sen ska jag läsa lite barnlitteratur igen. Har redan tagit mig igenom "Flickan och kajorna" som faktiskt var mycket läsvärd och en bok om Nelly Rapp, spänning på högnivå. :)

/ EKE


Lördag kväll.

Först Melodifestival.
Sen Sivans!

Jump Around!

Jag ser arg ut men är glad, looovar! :)

Jag är fortfarande inte arg. Det där med att förmedla glädje och kärlek på kort är inte min grej.

/Eke


Lillasyster Lizette!

Jag älskar när min syster ringer bara för att berätta att hon tänker gå och bajsa. Så meningsfulla samtal är få förunnat att mottaga!

När jag redan har hängt ut henne så kan jag lika gärna fortsätta.. eller hur?

Såhär löd ett samtal igår

Lizette: Jag sitter här heeelt ensam i lägenheten. Det är sååå synd om mig.

Jag: Kom hit då.

L: Näää. *snyft snyft*

T: Skit i det då. Sätt på en bra film och ät godis (ja det är vad som få mig glad och jag räknar med att det funka för alla).

L: Näää, jag har inga peeeeengar till godis.... *huhuhu*

T: Men film har du ju. Sätt på Twilight, då blir du ju glad.

L: Nääää..

T: äsch jag har inte tid med dig. Hejdå. Klick

En halvtimme senare få jag ett sms: " Nu känns det mycket bättre. Pojkvän och vin. WOho!"

Pojkvännen är Edward och vinet var vitt. Stackas min lillasyster, jag skulle tagit hand om henne igår! :)
Love you sis! <3


Fredagkväll.

Det blev en lugn kväll med hockey, godis, bubbel och Erik igår. Trevlisch! Jag var dock sjukt trött efter en dag med vikarierande så direkt efter hockeyn skickade jag hem Erik så att jag fick sova.

Åh fy fasen va godis jag åt, höll på att kräkas. Blä. Varför kan man inte äta lagom mycket, det är för mig en gåta!


Eller inte.. när jag ser hur gott det ser ut förstår jag varför jag kränger det som om jag aldrig skulle få äta igen!

Nu ska jag diska och laga mat sen är det nog tid för att göra ve sig in för kvällens festligheter!

/EKE


Vill inte, tänker inte... bara lite.

Jag har verkligen ingen lust att blogga, så jag låter bli!


Men jag kan tala om att jag har haft en fantastisk dag med massa härliga barn på Östregård. Det behövdes en sådan här vickdag efter förra gången som var pesten!

Over and out /EKE


Jag vill vinna en dator!

Kenzas blogg kan man just nu tävla om en dator. En Compaq Mini, jag vill haaaa! Varför? Som fattig student kan man inte unna sig saker som mini datorer, då få man lägga feta pengar på en bra dator för att kunna plugga. Att tänka " jag vill ha en söt dator som jag kan ta med mig för att kunna blogga och facebooka på bussen hem, eller på resan (jaa man kan faktiskt ha råd med en resa men inte med en dator, det handlar om priorieringar. Men såklart vill man ju ha både och om man kan) fungerar inte riktigt. Meen tänk vilken guldkant i tillvaron det vore att ha en söt liten dator att ta med sig när man vill vart man vill (typ hem till mamma och pappa som har den slöaste datorn i världen, då vore det skönt att kunna ta med en egen)

Fantastiskt förresten, visste ni att Telia har 3300 sufzoner i Sverige och 25000 i hela världen!? Coolt!

Haha jag var tvungen att skriva det för att ha chansa att vinna. NU när jag har skrivit sådan fin motivering, svarat på frågan och länkat till Kenzas så håller vi tummarna för att jag vinner :)
/EkeWe are the world!

Helt galet bra version. Jag grät när jag lyssnade!


GULD!

Den fantastiska gårdagen blev om möjligt ännu bättre när Björn Ferry sköt och åkte sig till ett OS-guld! Fantastiskt!

Undrar vem som kniper nästa medalj?! Ikväll har Anja Paerson (sjukt internationell idag) chansen! heja!

Skola fram till tre idag, därefter Ljungby en sväng. Första träffen med musikalfolket. Skoj! :)

/eKe

Viva la Spania!

 Vilken underbar dag! Varför? JO FÖR JAG OCH CARRO HAR BOKAT EN RESA TILL SPANIEN, LOS ALTOS!

Vecka 11 åker vi ner till Emma med familj och hälsa på. Snabba puckar som gällde. Från fundering till bokning på under en timme! Så jäkla gott. Denna kursen kommer gå så lätt nu när man har nåt kul att se fram emot! Jag är verkligen värd en resa, det tycker i alla fall jag :D

Dags att sova, ville bara berätta! :)  /Eke


Skrattet!

Haha. Igår var jag tröttare än på länge. Somnade i Stinas soffa efter ett antal skrattattacker! Mest skrattade jag när V berättade att hennes superhjältekraft skulle vara att vara smidig. HAHA. Ni som inte känner V ska veta att hon är allt utom att vara smidig, och att ha det som superkraft kanske kunde vara bra för henne, men vem i hela världen väljer det om man få välja på allt annat? Pucko! :)
Jag valde osynlig, asbra!

Jag är faktiskt fortfarande trött, trost 12 timmar sömn i natt. Tur att det bara är två timmar i skolan idag. Kursintroduktion dock, och det är alltid jobbigt.

Later / eke


Hushållsnära tjänst?!

Är det någon av mina kära läsare som vet hur det där " Hushållsnära tjänster" fungerar i praktien?

Efter att ha legat och skrubbat på toaletten idag har jag fått nog. Inte har jag tid med sånt när jag är en upptagen student. Jag fundera på att anställa någon, borde ju finnas många som är villiga att jobba lite i dessa tider? Jag bor ju bara på 25kvm så det är ju inte så mycket att städa tänker jag..? Fy fasen va skönt det skulle vara! Då hade jag kanske till och med hunnit med och träna och på så vis kan man ju säga att om jag har städhjälp så slipper jag dö i Hjärt och kärlsjukdomar!

Ingen som är sugen på att ställa upp? En dag i veckan bara! ;)

Sådär glad är inte jag när jag städa, men min nya städerska/städare kanske är?!

/eKe


I´m back.

Sådär, då var jag tillbaka. Tog en liten pluggpaus och flydde till Ljungby. Fika och hockey stod på schemat. Tjejerna planera nåt storslaget, något i stil med Melodifestivalens efterfester skulle jag tro ;)

På tal om Melodifestivalen, jag är förvirrad. Vad hände, och när? Hur kan så många dåliga bidrag få vara med och tävla? Är de andra x-antal tusen som skickar in bidrag så dåliga att dom ta med dom bästa av dom sämsta? Humm. Jag skulle vilja säga att jag bojkotta det från och med nu, men det vet ju både jag och ni att det aldrig skulle funka :)

Nu ska jag skriva hemtenta och sen påbörja en ny uppgift till ny kurs.
/Eke


KLAR!

Tentan är SÅ avklarad.

Nu blir det afterschool med vänner!

 

Puss!


Kullbergbaletten

Nu har jag tagit på mig finkläderna och är redo för att kultivera mig lite! Ser verkligen fram emot kvällen. Kullbergbaletten sägs vara det bästa danskompaniet i Svergie så det kan ju inte bli en tråkig kväll!

Tentan känns helt okej, jag tror inte att jag kan lära mig mer nu. Hjärnan är liksom full. Ska bli så otroligt skönt när den är över. Då ska jag fira med att klippa mig, bara toppa dock. Vågar mig inte på annat om det inte är Sandra som klipper :)

Här tänkte jag bjuda på en bild, men efter 23 misslyckade försök där jag se ut som sjutton (inte åldern) så skippar jag den.

Tänk på mig imon mellan 8-11 när jag spyr ut all grammatik jag har i huvudet på ett papper ;)
/Eke


Wiiie!

Jag sov så jäkla gott i natt! Varför? TROJA VANN ÖVER LAKERS IGÅR! Så jäkla bra!!! Efter straffar visseligen, men det va sjukt bra ändå!

Nog om det, nu ska jag ägna dagen åt sista plugget innan tenta och när jag är klar med det så ska jag koppla bort allt genom att gå på Balett. Mysigt! :)

/Eke


Lakers-Troja.

Ikväll är det hockey här i Växjö. Men tro inte att jag går för Lakers skull (hade aldrig gått och sponsrat dom om jag inte va "tvungen" som ikväll)  Troja kommer hit och spelar!

Jag hoppas jag kommer slippa skriva ett argt inlägg ikväll för att dom förlorat, men sannolikheten är inte så stor dessvärre!

Later/Eke


jag blev riiik!

Vilken mässa! Jag blev rik! Inte bara på pennor utan på anteckningsblock och godis också :)

Fatta generöst att ge bort både nåt spännande, gott och roligt, TACK. Hoppas min affärsidé om att starta elkraftverk i Sahara går igenom nu när jag kämpade SÅ hårt för att komma på nåt bra för att få mitt kära Kinder Ägg! :)

/eke


Trött men rik.

Nu får den där jäkla tentan snart äga rum. Jag kan inte sova på nätterna, drömmer om grammatik! Då har det gått för långt. Jag låg vaken 3 timmar i natt för att jag visste att om jag somna kommer jag bara drömma äckliga drömmar om verb och bisatser. Suck!


Idag ska jag bli rik! Rik på pennor! Det är nämligen Novischmässan här på LNU och då har man alla möjligheter att bli rik! :) Jag behöver pennor till "den äckliga tentan".

Ha en bra dag / Eke


Tyskland nästa?!

Jag föddes i fel land! Eller? Pratade nyss med min vän Annie som befinner sig i Deutschland för att göra en termin i sin lärarutbildning där. Och vet ni vad hon berättade för mig. JO, hör och häpna.. en lärare där tjänar 4000 Euro/Månad. Fattar ni hur mkt pengar det är? Jag kommer inte få ihop sådär mycket på ett halvår i Svergie... Jag skulle blivit född i Tyskland, då kunde jag blivit nåt jag verkligen vill OCH blivit rik (dessutom hade jag vairt typ snyggast i hela landet, dom där tyskarna är ju inte kända för att vara heta direkt. Förlåt alla tyskar som läser min blogg ;) )  Kanske ska läsa till lite kurser i tyska och sen söka jobb där? 

/ Tschüss T

Konstigt!

Jag känner mig konstig. Trött men pigg. Sur men glad. Hungrig men spymätt. Ja ni fattar grejen. Jag gissar att det beror på min intensiva pluggdag... kanske.

Nåt annat som är konstigt är den här musikvidon och låten! Josefin Craford är ännu lustigare än jag tidigare trott.

Förresten så var det någon slags varning när man sökte upp den på youtube, undrar varför. Det är väl ett skämt?! Eller?

/eke

 


In your face...

Kul.

Här sliter man dagarna i ända för att få allt att gå ihop. Skola, städa, handla, diska, äta... Så sätter jag på tvn när jag få en minut över att vila på och ser Anja Pärson i tvrutan som säger "Jag vill kunna handla och städa, det är rogivande för själen. Vi idrottare gör ju inte sånt" Nähää, tack för den. För att du trycker upp i mitt ansikte att du SLIPPER allt som är jobbigt och tråkigt som har med hushåll att göra. Åhhh.<3


/Eke


Saker att göra.. förutom att plugga!

Jag har massor att plugga in till på fredag men vad ägnar jag min tid åt istället? Jo följande:

1.Städar (behövdes visseligen vääldigt mycket, så kanske va lite bra)
2.Diska (kunde jag väntat med till jag pluggat klart)
3.Hänger på Facebook (Djävulens påfund)
4.Läser bloggar (Guds uppfinning, asbra men tidsförödande!)
5.Lyssna på The Baseballs (som tur är kan man göra det samtidigt som man gör allt ovan)
6.Hade jag haft tvättid kan jag lova att jag hade tvättat också!
7.Gå iväg på kvällskurs ( meningslöst med tanke på att jag redan läst den kursen en gång innan, synd att jag kom på att det är meningslöst så sent bara, nu få jag helt enkelt bita ihop)

/Eke


Eltandborste...

Jag fick en gåva av min mor. En eltandborste. Tack sa jag och åkte hem till Växjö. Imorse när jag packade upp tandborsten (jo jag har borstat tänderna innan i morse också, fast med en gammal hederlig tandborste) stötte jag på ett problem... HUR ANVÄNDER MAN DEN? Ska man borsta som med en vanlig tandborste?( Känns jättekonstigt) Eller ska man låta tandborsten göra jobbet och bara hålla den på varje tand?( Känns om möjligt ännu konstigare, man kan ju intr lita på att tekniken gör jobbet..) Jag löste problemet genom att stänga av tandborsten och borsta som vanligt, kändes faktiskt asbra.

Men nu när mamma ha varit så givmild vill jag ju såklart använda mig av den på bästa (rätta) sättet. Så mina vänner, Hur använder ni er eltandborste?!


Det är inte eltandborsten på bilden som är skriven om i inlägget (lite Bullen style på den va? )


/eke


Jag är inte bäst, men sämst..

Man kan inte vara bäst på allt. Det får jag intala mig ganska ofta, då jag är besviken över diverse misslyckanden. Men något jag läste idag fick mig att tänka om. Man kan ju faktiskt vara bäst på att vara sämst, det känns ganska bra, lyckas jag inte kan jag ju alltid totalmisslyckas! Pjuh, skönt att veta liksom!

Det jag läste var det här. :)

Haft en ypperligt trevlig helg. Nu väntar en intensiv tentavecka- heja mig!

/eKe

:D

God middag!

Idag är en bra dag. Jag har ett nytt, fint och roligt nagellack. I love! Fina nagellack är det absolut bästa sättet för mig att bli glad. Wiiie! :)


Förresten är reklamen för 3 sjukt kul. "Jag har jack" Haha. Nalle Knutsson är en stjärna som borde få mer plats i Sverige, han lyser så starkt att han inte få plats, han har flytt till Indien. Där räddar han barn och sjunger på casinon. That´s life. 

 

/VBT.
 


Grattis till Caroline och Pippi

Hej!

Inte blev det bättre med uppdateringen idag heller, jag får som vanligt skylla på skolan även om det kanske inte är hela sanningen... NU blev ni nyfikna va? :) Bli inte det, hela sanningen är inte roligare än att jag inte har orkat blogga sen jag kom hem från skolan runt 3. Sorry, inget smaskigt här inte.

Varför blev jag klar med tenta för? Nu har jag ju inget att göra. Hur tänkte jag där? Nej just det, jag tänkte inte alls. Dåligt Therese, dåligt!

Förresten så fyller min vän Caroline 22 år idag, grattis gumman!

eftersom det är din födelsedag bjuder jag på att jag är ful och du är snygg på kortet :)

Även kompisen och grannen Sanna fyller år idag, 23 hela år. Grattis till dig med!


Söt Pippi på maskeradfest/Eke


Hurra vad jag är bra!High five! Jag är så gott som klar med hemtentan. SÅ JÄKLA SKÖNT! Nu kan jag ägna all min uppmärksamhet åt grammatiken. Haha, det lär ju inte så kul i och för sig, men ack så skönt att kunna beta av något på min låååånga attgöralista!

Ska minsann unna mig lite popcorn och bubbel (vatten, inget annant.. det är ju bara tisdag, vad tror ni om mig?!)nu.

/VBT

Dålig är lika med bra!

Hej allihopa!

Fantastisk dåligt uppdatering idag jag vet!! Men vet ni vad? Att det skiter jag i, för dåligt bloggdag betyder bra pluggdag!!! Jag och Erik har ägnat näst intill hela dagen åt att sitta i biblan och öva på nominalfraser, satsdelar och positionsscheman. Och när vi tröttnade på det så satte vi igång med hemtentan som ska vara klar om 2 veckor, snacka om att vara ute i god tid. Men det krävs för att vi ska hinna så inte så mycket att be för där inte. Det jag vill komma fram till med detta till synes onödiga och tråkiga inlägg är att jag är så jäkla nöjd!!

Dags att sova så man är pigg imorgon när en ny pluggdag vankas!

/VBT (världens bästa Therese)

RSS 2.0