Hjälp!!!

Och vänner (jag skriver inte läsare som alla andra bloggare för jag har faktiskt vett nog att förstå att ni (få) som läser min blogg är mina vänner och inte några okända läsare, även om en del kanske är lite mer okända vänner) jag behöver er hjälp. Ska ha lektion om allemansrätten imorgon. Den där rätten som alla vet sig ha rätt till och som man tydligen ska uppskatta jättemycket (tänk på allt stackare i tex Tyskland som inte få plocka bär vart dom vill) men som ingen riktigt vet vad den innebär.. mer än bärplockning och det där självklara.
Så om alla skriver en kommentar om något som ni vet att allemansrätten innefattar så kommer jag ha underlag till min lektion imorgon. Och som sagt, den är imorgon så skynda på med kommentarerna!
Observera att jag i första meningen skrev en parentes i parentesen, förmodligen helt åt skogen.
Jag kan en till förutom bären.. rätten att elda!



Biljettbokning..

Idag har jag minsann bokat fler biljetter än vad jag gjort under hela året skulle jag tro. Allt på en gång, det är lika bra tänkte jag. Det är ju inte smärtfritt att se riksdalerna försvinna från kontot så ju snabbare desto bättre, lite som att dra bort ett plåster. Fast samtidigt som det sved i plånboken skuttade mitt hjärta av glädje!
Biljetterna går till två olika saker, den ena biljetten tar mig till min älsklingsvän i Gävle, NINA! Den andra biljetten tar mig hem igen, det var mest ett jobbigt ont dock, hade gärna stannat där...men plikten kallar. Den tredje och fjärde biljetten tar mig och vän Ola inte så värst långt, den tar mig bara in. In genom dörrarna på konserthuset på fredag då Sveriges bästa komiker står på scenen... nämligen Magnus Betnér! Tillsammans traskar vi dit och låter Magnus förgylla vår fredag.
Kan ni förstå hur mycket roligt jag har att se fram emot? Jag har gjort mitt bästa för att förklara, så om ni inte fattar är ni tröga!
Jag hjärta Nina

++

Här sitter jag med skakiga ben och svettig panna. Nyss hemkommen från ett träningspass! Jag och Carro tänkte testa nåt nytt och med inga förväntningar alls hoppade vi in på passet "indoor walking". I mitt stilla sinne tänkte jag "det där indoor walking låter lagom slappt sådär efter sommaren när jag slackat efter totalt med träningen" men tjii fick jag. Det var ett konditionsopass utan dess like. Som spinning fast värre! Tur att jag inte visste det innan jag hoppade upp på crosstrainern med ett flin. Lika glad såg jag nog inte ut en kvart in i passet...
Men (!) det var faktiskt riktigt roligt, jobbigt men roligt! Jag kommer gå dig igen... tror jag. Vi få väl se efter imorgon när jag har sån där träningsvärk så att man inte ens kan sätta sig på toaletten utan att se ut och låta som en 80-åring.
Ps. Jag ska duscha, tänkte bara eftersvettas lite, om ni undrade. Ds

Då laddar vi om..

Besökarna från Ljungby har nu lämnat mig. Vi hann med en tjejig förfest hos Veronica, en dansant utekväll på Stallarna och en mysig morgon/förmiddag med god frukost och massa prat.
Jag tror minsann att dom tog med sig min energi när dom åkte, för som fort dom lämnat somnade jag och sen jag vaknade för några timmar sen har jag gått runt här hemma och funderat på hur tusan jag ska orka ladda om för kvällens inflyttningsfest. Som tur är hade jag gömt undan lite energi så jag har i alla fall orkat göra mig i ordning, nu ska jag bara ta mig dit och vara trevlig också....
jag bär en knut som den här tjejen lärde mig.

Come on!

I väntan på besökare!

En vecka var vi...

på Cypern. Mamma, pappa, lillasyster och jag.
Jag tog mig igenom tre böcker. Denna köpte jag som en nödbok, då de andra var utlästa, på en "begagnade böcker hylla".
Jag drack en grön drink som mamma bjöd på.
Jag gick med bara ben och höll på att svettas ihjäl.
Syster var ständigt vacker bland palmer.
Mamma var glad och fin!
Pappa var glad och fyllde 50!
Jag och syster hade fjädrar i ören mest hela tiden.
När det var 40 grader varmt var man glad att man kunde bada!
Det var en fin vecka!

It´s time baby!

Jag saknar min plattång. Dagarna innan sommarlovet gav den upp, inte på grund av ålder vilket gör det hela ännu mer jobbigt. Glapp i sladden kallar dom det, tydligen ganska vanligt bland plattänger. I snart 4 månader har jag levt utan den, tanken på att köpa en ny har varit för jobbig.... för plånboken. Men nu känner jag att det är dags att ta steget. Några 100-lappar fattigare kommer jag visserligen bli, men jag få försöka se det positivt, jag kommer bli sjuhelsikes mycket snyggare i håret. Så imorgon efter skolan är det jag som bränner (med bilen alltså, nåt annat ska inte brännas) till Samarkand och gå in i en av alla femtioelva elektronikbutiker och köper mig en fin och oglappig plattång. Sen är jag redo för helgens alla roligheter! Besök, inflyttningsfest, spelningar och mysfika!
Puss!

Praktik, Frida, Tufvan...

Här är jag. Livs levande precis som förra uppdateringen. Dock tar praktiken kol på mig och jag är kanontrött när jag passerar dörren till lägenheten. Då är inte bloggen första prioritet!
Äsch, nu ska jag vila sen ska jag möta upp min Frida för en fika på Tufvan. Caféet som förövrigt bara ligger 100 m från mitt hem som jag ändå inte är på oftare än någon gång i månaden - rätt duktigt om jag få säga det själv!

Äntligen är det måndag igen!

Ikväll 21.45 ska jag för en stund försöka glömma att Sverige har ett främlingsfientligt parti i riksdagen, då ska jag istället ägna mig åt att skratta åt fantastiska programmet "I Anneli". Ni som fortfarande inte sett första avsnittet tycker jag genast ska gå in på Svt Play och ta ett kik! Det känns som ett bra avbrott i all ilska över hur en klick i Sverige röstade igår.
Från det ena till det andra. Första dagen på praktiken idag och med den kom huvudvärken och tröttheten, precis som det ska vara (därav att jag myser runt här hemma i min rosa morgonrock och ser allmänt sliten ut). Massa nya intryck och än så länge bara bra sådana, detta kommer bli 4 roliga veckor!
Nu ska jag dricka te och äta Alvedon, sjuk bra kombo, testa vettja! Och hörrni, glöm inte "I Anneli" :)

Jag vill kräkas.

Jag somnade med tvn på igår. Valvakan. Vaknade till av ett jubel och hoppades innerligt att det inte var som jag trodde, men det var det. Där stor SD och skrek som om dom var på nåt jävla studentfirande. Jag mådde illa och ville kräkas!
För att visa hur jäkla inkompetenta SD och Jimmie Åkesson är ta jag ett citat från självaste idiotet "Vi vill få igenom våra kärnfrågor som integration" KärnfrågOR? Dom har ju för helvete bara en kärnfråga och den bygger på rasistiska åsikter.
Grattis alla, till ett val där INGEN mer än SD gick segrande ut!

Tentafest!

Så kom äntligen den efterlängtade kvällen. Kvällen efter tentan! Nu kör vi!


Jag och Carro, ASGLADA att tentan är över. Nu, in i dimman!



Det fanns känslor..

.. rymden!
För att låta hjärnan vila lite från plugget åkte jag också några vänner in till stan och gick på bio igår kväll. I rymden finns inga känslor, en av de bättre filmerna på länge (säger jag som aldrig kolla på film och om jag gör det är det oftast en av de tio jag sett hundra gånger). Jag säger bara SE DEN!
Jag vill också ha en tunna att fly in ibland...



Då var dagen kommen...

Då var dagen kommen. Sista tentan på lärarutbildningen (om det inte blir omtenta vill säga, hemska tanke). Förhoppningsvis sista gången man sitter och försöker trycka undan tentaångesten - den där känslan som får mig att vilja krypa ur min egen kropp och fly. Jag hatar tenta, jag hatar dagarna innan tenta och jag hatar, hatar, dubbelhatar dagarna efter tentan när man väntar på resultatet. Det är alltså ingen rolig vardag jag lever just nu. Men mitt i all ångest dyker en tentafest upp och för några timmar kan man glömma allt det där jobbiga. Tur!
4 timmar och 8 minuter kvar.

Suddi,pennor,vatten,fler pennor, stift, äpple,kårkort, leg.





Onsdagsfest..för all del.

Min kropp gör uppror till livet idag. Nattens sömn eller snarare frånvaro av sömn gör att jag bara vill krypa ner i sängen igen och vakna imorgon.
Campus är Campus, jag vet. Men när festen är vägg i vägg och jag har min sista pluggadag innan tentan dagen efter, då har jag svårt att acceptera för-mellan och efterfest från 9 till 4. Hoppas verkligen dom hade kul, annars blir jag vansinnig.






Tippen är toppen!

Satt och läste lite bloggar och när jag kom till den här bloggen (som förövrigt är en favorit) och då hon i ett inlägg nämnde Tippen och låten "Ingenting försvinner allt finns kvar" kunde jag inte låta bli att youtuba de andra låtarna från detta underbara sommarlovsprogram.

Istället för att plugga har jag alltså lyssnat på låtar som "Mulltoa" och "Sopgubbarna"

Lumberjack...

Idag traskade jag till skolan i min nya skjorta. Jag kände mig lite som en skogshuggare...tuff med andra ord.
Tentaplugget står lite stilla och motivationen infinner sig inte riktigt, men jag hoppas jag får en rejäl motivation- och energidos av att umgås med Carro och Emma i eftermiddag/kväll utan att prata massa skola och demokrati.

I Anneli!!

Här kommer några sanningens ord... JAG ÄLSKAR FILIPPA BARK.

Då var det sagt... Fast jag är inte riktigt klar där. Jag skulle nog säga att jag har sett alla klipp med Filippa Bark på youtube dubbelt upp och lite till. Så fort jag är rastlös eller bara sysslolös sätter jag igång ett klipp för att få skratta av mig lite och samla på mig lite ny energi. Dock börjar jag kunna alla repliker utantill nu och det är således inte riktigt lika underhållande längre. 
Så igår när det gick upp för mig att Sissela Benn (hon som spelar karaktären Filippa) skulle vara med i en ny serie hoppade jag av glädje. Kl 22.00 igår satt jag bänkade framför tvn i hopp om att få en halvtimmes skratt, och minsann, trots höga förväntningar så måste jag ändå säga att programmet "I Anneli" var bättre än väntat! Det blev minst lika många skratt som under youtube-klippen med Filippa och när jag somnade gjorde jag det inte med ett leende på läpparna utan med ett asgarv! Så ni som inte såg denna översköna seriestart igår, gå in på SvtPlay och kolla på premiäravsnittet, jag lovar att ni inte kommer bli besvikna!
Så var det sagt, god natt!

Frillidill.

Idag har jag fixat frillan. Lite blondare, lite finare och många kluvna toppar mindre.

Jag ser det lite som en "lycka till på tentan, det är du värd för allt plugg, bästa att visa sig från sin bästa sida inför VFU -present".

Nagellacksköp är ett bra köp!

Ett nytt till samlingen. Isadoras Muddy water.
Fin höstfärg - inte direkt uppiggande för personer med höstdepression men man kan faktiskt inte tänka på alla jämt!


hörs jag?!

Lovade jag bilder från helgen? I vilket fall så är jag sämst på att använda min kamera så några bilder blev det inte...
Nu har jag varit nere på stan och gjort min röst hörd. En liten förtidsröstning fick det blir eftersom jag styr kosan hem till Ljungby över helgen. Smidigt det där med förtidsröstning tycker jag allt. Sen är jag ett stort fan av röstning också, man kan minsann rösta om allt. Vad man ska äta för mat till exempel (händer ju inte så ofta eftersom jag mest äter med mig själv, men de få gånger man är två eller fler är det finfint att rösta!). Sen kan man ju rösta om sånna där viktiga saker som vart man ska gå ut på fredagskvällen ( händer ju inte heller så ofta i och för sig, vi har ju bara ett ställe att välja på åt gången här på Campus). Äsch när jag tänker efter så röstar man kanske inte om så många saker, men det är kanske därför jag gillar det då?!
En bit mat, handling och sen en springtur - det är dagens planering.

Åker norr ut.

Jag ska på äventyr i helgen. På söndag är jag tillbaka, kanske med bilder?!

Det är värt det!

06/07 gick jag ett år på folkhögskola. Absolut något av det roligaste jag gjort i mitt liv. Det var verkligen ett år där jag bara tänkte på mig själv och hade galet roligt med massa härliga människor. Då fanns det inga jobbiga måsten utan bara ett år fullt av sång, dans och teater.
Ibland när det är tungt i skolan längtar jag tillbaka till det året och blir helt varm och lycklig i hela kroppen - tänk att jag fick det året för att bara vara! När jag tänker så blir det plötsligt lite lättare att sätta sig med näsan i böcker om skolstyrning och demokrati, för jag vet att när jag senare kommer se tillbaka på mina år här på universitetet så kommer jag bli lika varm i magen för jag fick världens bästa jobb genom att slita lite emellanåt!
"Vår" låt!

Konsten att överleva en tentaperiod...

Utan kaffe vet jag inte om jag hade tagit mig igenom 3 år av universitetsstudier. Nu sitter vi här igen och tack vare kaffet kan vi nu allt om demokrati och skola!

Skandal(?!) Programmet om vårt kära Tylö

Kommentarer om premiärprogrammet av Kungarna av Tylösand haglar på Facebook. De flesta har samma åsikt som jag själv, att de som är med är pinsamma och en skam för Tylö.
Programidén tycks vara en blandning mellan Big Brother och Paradise Hotel. De bor i ett hus och deras stora sysselsättning på dagarna är att supa och ha sex. Inte särskilt originellt eftersom det som sagt gjordes i BB för flera år sen. Men de väcker ju reaktioner och folk lär fortsätta kolla - alltså var väl premiärprogrammet en succé vare sig jag eller ni andra gillar det eller inte.
Vad säger ni gott folk, kommer ni följa programmet?

Honey, I´m home!

Okej vänner, I´m back. Jag var trött och tog en paus. Jag ,eller inte jag, Jennie! gjorde vid min design och nu känner jag att det är dags att börja störa er med mina ord och visor igen. Bäst för er att ni ha saknat mig!


RSS 2.0