Lördagsmorgon i Tofta.

Okej. Jag har varit dålig på att skriva... IGEN! Anledningen (man måste alltid ha en anledning när man inte gör saker som man borde göra) är att jag är mellan två hem. Folk är ibland mellan två jobb och jag tycker det låter störtskönt. Man tar allvaret i det hela lite sådär halvdant. Och jag vill också låta som att jag tar något viktigt på ett skönt sätt. NU är det ju inte så illa att jag inte har tak över huvudet dessa dagar som jag inte har något eget hem. Jag har föräldrar (!) som låter mig komma hem och bo i mtt flickrum när helst jag vill (och gärna oftare än så.. "När kommer du hem" är en fras som hörs minst en gång i veckan) dessutom har jag fina vänner som låter mig sova skavfötter med dom. Eller nja, skavfötter sover man tydligen inte längre, nu har vännerna sånna där stora sängar så att man få plats brevid utan några problem. Men då vill jag bara säga att kommer ni och sover hos mig, då blir det skavfötter för jag har fortfarande min "lilla" säng kvar. Förresten, egentligen borde det inte spela någon roll som man sover skavfötter eller inte. Det blir ju lika många procent av sängen som är upptagna oavsett. Äsch, nog funderat på den saken.

Jag har alltså inte bloggat av den enkla anledningen att jag inte får någon ro till att skriva när jag inte sitter i min egen soffa i mitt eget hem. Att jag skriver nu är för att klockan är tidigt, föräldrarna sova ( inte mamma iof som är en superkvinna som går upp 5 varje morgon, men hon gör annat i vilket fall och kan inte störa mig i mitt skrivande (låter som jag sitter och knåpar på en bok)) och klockan är för tidigt för att spela piano.

Jag bjussar på första bilden jag nånsin lagt upp i min blogg. En fin vinterbild, över Växjösjön tagen med mobilkamera!
inte den roligaste helgen!

Jag genomlider inte den roligaste helgen i mitt liv... Efter en dag med flytt tänker jag nu gå till min barnvakt Veronica som har lovat att passa mig till imorgon eftersom jag inte har någon säng...inte något annat heller för den delen!
Imorgon tar jag nya tag och då står städning på schemat. Men jag kom på grejen för att göra det hela lite roligare, det stavas SVT Play och Vinterstudion. Det funkar fint att på i bakgrunden och gör det hela lite lättare!
Ny tvättad i en tom lägenhet. Hoho hoo hoo (eko)

Hur tänkte dom där?

Dålig print screen.. Men den är från Aftonbladet och en artikel som handlarom att Marie Picasso har drabbats av en hjärntumör.
Namn: Marie Picasso
Aktuell: Vann Idol. Var med i Körslaget. Har drabbats av en hjärntumör.
Kan inte vara så kul att vara aktuell med en tumör? Nja, inte så värst smart skrivet av Aftonbladet.

Tack!

Nu kommer sista inlägget om min examen, sen ska jag återgå till att skriva om nutiden! Här är tingen jag fick för att jag kämpat mig igenom 3,5 år på universitetet
En portfölj, en pälsjacka, ett par skinnvantar, två armband, en ring och en jättefin bok med minnen!
Ringen fick jag av familjen och var verkligen jättefin! Det silver/svarta armbandet fick jag av min vän Anna och det andra av Frida.
Av Veronica fick jag denna bok full med minnen från vår tid här på Campus.
Sist men inte minst fick jag pengar till en resa. Jag är redan i full gång med att leta flyg! :)
Jag fick verkligen de finaste presenter och är så tacksam för dom! Tack alla som va med och firade min examen!

Examensmiddagen x4

David, Stina, Sara och Emelie
Caroline och Jag
Erik, jag, Emelie och Sara
Kompanjon och jag.
Vi firade examen med en middag på Slottstallarna den 7 jan. Det var lätt en av de bästa kvällarna på Campus. Vi startade med förfördrink hos mig vid 16 tiden och gick sen vidare till Stallet för fördrink och mingel. Senare bjöds vi till bords och fick avnjuta en smaskens måltid och en mumsig efterrätt. Vi fick även lyssna till en skönsjungande trubadur och till 4 talare som hyllade oss och vårt val av yrke. Framåt 21 gick vi på mellanfest (vi fattiga studenter har inte råd att stanna kvar på stället och köpa öl där så vi få ta det billigare alternativet och gå hem och fylla på innan utgången stundar) och senare traskade vi lite rundare om fötterna tillbaka till Stallarna och sen dansade vi hela natten lång. Stämningen var uppsluppen och alla var i sitt esse denna fredag som kommer sitta i mitt minne många år framöver!
Är det förresten någon av mina vänner som har bilder från denna kvällen eller från examensceremonin kan ni väl maila dom till mig? :)

20 jan 2010

För exakt ett år sen var jag nyss hemkommen från bio. Snabba Cash hade jag visst sett. Jag blev kär i Joel Kinnaman och var sur för att Troja förlorat mot Lakers. Vissa saker förändras, andra inte. Jag är lite mindre kär i Kinnaman nu, men jag är fortfarande sur över alla Trojas förluster (dom värsta förlusterna är mot Lakers såklart)
Det är kul att kolla gamla inlägg och se vad man hade för sig för förr i tiden. Ett år tycks ju inte vara så länge, men oj va saker som har hänt! Tänker såklart inte gå igenom alla här, det finns ju i arkivet här i bloggen för er som är intresserade, men det är kul att kunna konstatera att man faktiskt gör saker ibland som man tydligen tycker är roliga nog att dela med sig av här!
Tur att man blir snyggare med åren. Så här såg jag ut en dag i biblan!

?!?

Men hallå!!! Här har jag gått och tagit en så kallas bloggpaus endast för att jag ville höra tjatet om att jag måste skriva igen för att jag är sååå rolig, bäst och allt sånt där. Sen tjatar några och jag skriver ett par rader men därefter hör jag inte ett knyst... Jag vill ha kommentarer som lyder "åh, du är tillbaka" eller "äntligen har mitt liv fått en mening igen". Så nu väntar jag mig lite kommentarer till nästa gång jag loggar in. Tack och hej!

Till Caroline!

Jag och fina Caroline
Caroline och jag träffades första gången för cirka 3,5 år sen. Första dagen på lärarutbildningen. Tackvare våra efternamn Eklund och Carlsson hamnade vi i samma basgrupp och vi har följts åt sedan dess, med undantag för det året vi läste inriktning. Och tur är väl det. Jag vet inte om jag hade tagit mig igenom utbildningen utan henne! Vi har haft så himla roligt. Det har varit fester, plugg i biblan med tillhörande kaffe och chokladboll och en promenad på eftermiddagen för att kompensera choklabollen, det har varit tentaångest, skratt och mycket mys! En resa till Spanien, för att hälsa på Emma, har vi som minne! Massa shoppingturer där vi hjälpts åt att övertyga varandra att vi nog visst har råd med den tröjan, väskan, sminket eller något annat väääldig behövligt för stunden.  Vi har haft frukostdejter de dagar vi insett att vi inte kommer hinna ses på eftermiddagen och mycket mycket mer! Bästa av allt är att vi har stöttat varandra genom utbildningen och nu är vi klara lärare. Jag är så himla stolt över dig Carro och du är så himla värd jobbet i Stockholm! Jag insåg plötsligt att om mina kommande barn ska få världens bästa lärare så måste jag flytta till Stockholm :)
Tack min fina vän för dessa åren, nu hoppas jag att det blir många mer framöver fast då är vi kollegor istället för klasskompisar :)

Verkligheten...

Regelbundet bloggande? Jo men visst, en gång i månaden få väl ändå ses som regelbundet? Varit mycket på sistone så jag har inte riktigt prioriterat att skriva här. Men jag ska göra ett nytt försök nu.

Examen. Check! I fredags hade vi en mycket lyckad examensceremoni. Jag hade lust att ställa mig på scenen och skrika "för vi har tagit examen, fy fan va vi är bra" men jag avstod. Tänkte att det kanske inte är särskilt läraraktigt. Nej istället tog jag i hand, fick en blomma och log. Lite mer vuxet. Ja så nu är jag fröken. Fröken Eklund. Det är lite vemodigt faktiskt. 3,5 år gick så fort. Nu har flera kompisar flyttat från Campusbubblan och gett sig ut i verkligheten. Själv har jag valt att skjuta på min verklighet lite. Vill få behörighet i musik så jag läser till det denna terminen sen tänker jag också ge mig ut.
Usch va jobbigt det är att uppdatera när det hänt så himla mycket. Jag tar nog lite i taget. Det får räcka för idag. Imorgon eller snart i alla fall kanske jag kan slänga upp lite bilder på mina fina examenspresenter. Det kanske även dyker upp lite bilder från de sista festerna - examensmiddagen, Viktors sista kväll och utgången på självaste examensdagen till exempel!

RSS 2.0