tråksöndag, då leker jag smurf.


Ser ni va det blåa framhäver mina blåögon? Jag fundera på att införskaffa en blå foundation, tycker det vore lite piffigt och smurfigt. :)


/eke

Fy f*n va kallt!

Nu börjar jag vakna till liv igen. Jag fattar inte varför och hur jag kan vara så trött hela tiden? Idag sov vi (jag och Anna) till halv tolv, sen åkte hon hem en timme senare, då gick jag också sov igen och vaknade vid tre. Jag vet en som inte kommer kunna sova ikväll! Men jag får väl passa på att sova nu för imorgon startar en vecka med råplugg, blä!

Gårdagen då? Jo vi startade med ett glas vin hemma hos mig, jag anna och hennes jobbakompis. När det var slut mötte vi upp Emelie och en kompis till henne och gick vidare till ännu en kompis till Emelie. Blev en tjejförfest med mycket plugg- och jobbsnack. Det är verkligen sjukt intressant att höra hur andras utbildningar är. Tjejerna igår pluggar till behandlingspedagoger, jag är imponerad över de arbete som dom gör, jag hade aldrig pallat det! Tur det finns dom som gör det!
Efter några shots var och lite höftvickning begav vi oss ut i kylan på Campus. Jag och Anna gick till stallarna och de andra till Sivans. Som tur är var det ingen kö in, hade det varit det hade jag vänt på klacken och gått hem för att stå i kö i typ 15 minus grader är inget jag utsätter mig för. Dock var det inte mycket varmare inne, vi gick runt och frös i några timmar sen pallade vi inte mer utan gick och käkade nattamat. Kallare kväll har jag nog aldrig varit med om, jag ville gråta. Men så mesig är jag ju inte!.. eller?
På det hela taget en trevlig kväll och extra kul eftersom Anna var här! Mer gånger, mer gånger!!! :)

/EkE


Brrrrr brrr brrrrr!

Ordet "isprinsessa" har fått en helt ny innbörd. Det är nu mera en genomfrusen flicka med istappar i håret, ingen känsel i fötterna, illröda sönderfrusna kinder, svidande händer och frusna tårar i ögonfransarna.

Shit va kallt det var ute idag. Jag kan lovar att jag hade ordentligt med kläder på mig men inte fasen hjälpte det. De där snubbarna från Friluftsfrämjandet impade på mig, de klagade inte en enda gång, de hade förmåga att skoja och skratta och de stampade ner fötterna i pimpelhålen för att få bort is.. fattar ni vilka järnmänniskor! Där jämte kände man sig inte så tuff vill jag lova!

Efter en timmes varm dusch, en skål varm soppa, en stor filt och en kopp te så börjar jag tina, men fötterna är fortfarande inte helt behagliga. Usch stackas mig! :)

/Eke


Godmorgon sunshine!

God morgon!

Slå upp ordet utvilad i ett lexikon och jag slå vad om att det är en bild på en glad och vinkade Tessetok! Herregud så gott jag sov i natt och när jag vaknade var det med ett leende på läpparna. Jag är redo att ta dagen med storm. Turkiskyogurt med färsk ananas är det perfekta starten på denna dag som innehåller allt ifrån Amanda, skridskor, isfiske, grillning, Annabesök och utgång! Jag är nöjd.

Plugget gnager dock hela tiden i bakhuvudet och man fråga sig hela tiden om man verkligen ska hitta på alla de där roliga sakerna när man faktiskt borde sitta och plugga... Ja ja, det får gnaga ett tag till, idag vill jag ha kul!

/Eke

Trötthet och hunger.

Phhuuu, det var en jobbig dag. Ibland (ofta) undrar man vad man har gett sig in på. Men efter ett peppande samtal från Mirre så känns det lite bättre.

Men ack så trött jag är, blir en lugn kväll med Let´s dance och bubbelvatten! Fast innan dess en sväng på Afterschool på Sivans med vänner. Trevlisch!


 

Förresten, har ni inget för er kan ni gå in och lyssna på Radio Kronoberg, där spelar min syster hennes band just nu på Pejes Kafé! :)

 

/eke


.....!

Jag älskar att sova! Varför kan man inte njuta mer av att sova när man väl gör det?

Nu är jag i alla fall uppe (försov mig en halvtimme,men inser nu att det var lite tur för annars hade jag haft 40 minuter över innan bussen går) och ska iväg och vikariera. Hoppas det blir en bra dag!


Ha det fint vänner/Eke

Wiiiiiiiiiie!



Nu drar jag iväg och dansar, Jazz. ÄNTLIGEN!!!! Jag har saknat mina dansskor :)

/eke


Skola sen DANS!!

Här sitter jag och äter en god taco-soppa, tror jag.. Att den är god alltså. Jag blev plötsligt så väldigt däpt i däsan så jag känner inte riktigt smaken. Men den var god sist jag åt den så jag gissar på att smaken är den samma idag!

Snart dags för två timmars föreläsning i grammatik. Jag börjar förstå, det är kul!
Ikväll är det jazz som gäller, första gången på flera år. Ska bli så jäkla kul, hoppas man minns lite! Åter kommer om min come back inom jazzen ikväll :)

/eke

Tv morgon!

Tänkte börja dagen med lite upptäckter jag har gjorde när jag kollade på tv i morse.

1. Meteorologen på 1an har mycket fulare kläder än meteorologen på 4an.
2. Ljungby är borttaget från den lokala väderkartan på 4an. Däremot är Älmhult med, what?
3. Troja vann överlägset mot Leksand, ändå visar dom bara bilder från Lakers match... är tv4 mutade?
4. Patrik Sjöberg tycks vara ett stolpskott från Göteborg. Det är min iaktagelse och kanske inte alls stämmer!?
5. Det finns en medicin mot trötthet och stress, precis det jag skrev om igår. Jag kanske borde köpa den?!


/Eke


Fan-art!

Nu ska jag sova. Tänkte bara visa en fin fanbild jag fick skickad till mig idag. Så söta och duktiga läsare jag har, bilden ser ju nästan verklig ut.. ;)



Äsch, tro fasen att ingen av mina 2 läsare skickar fanbilder på mig... det sker någon gång i ett annat liv kanske!
Men nu är det dags att krypa till kojs i vilket fall. Sov gott vänner! /eke

Stresssssssssssssssssssss

Jag känner mig stressad.

Stressad för hur jag ska hinna med skolan, klara tentor osv. Stressad för vad jag ska göra i sommar, för vad jag vill göra i sommar och för att det är mitt sista sommarlov. Stressad för vad som ska hinnas med på fritiden, dans, mentorskap, vänner och familj. Jag vill hinna med allt och ändå inte stressa ihjäl mig, men det funkar inte rikgit så. Antingen stressa eller sålla. Jag avskyr det! Borde ju prioritera skolan, men vännerna då? Dom försvinner om jag inte underhåller dom. Tentor kan jag alltid göra om 100 gånger om det så ska till... Jag vill skriiiiiiiiiika och slå på någon. Ibland hjälper det, kanske inte i detta fallet i och för sig.

Jag är hungrig men till och med att laga mat gör mig stressad. Jag kanske borde plugga istället, eller passa på att träffa vänner?! Mat kan man ju alltid äta en annan gång, eller? GHaaahaaaaa!

/eke

Jaha ja..

Jag vill skriva nåt kul. Nåt finurligt liksom. Men det kommer inte till mig. Det står helt still (hjärnprocessen alltså). Nåja, man kan inte vara på topp alltid, även om det vore asbra om man var det. Tänk att alltid vara skitroligt, skitsnygg, assmart, snabbtänkt, pluggsugen, träningsvillig, ogodissugen och allmänt bäst. På topp helt enkelt. Undrar om någon någonsin är det? Skulle väl vara Jessica Alba kanske? Hon är nog det. Kul för henne... (nu sitter jag och stör mig på henne, hur shysst är det då? Hon kan väl inte rå för att hon förmodligen är den mest perfekta människan på jorden? )

/eke


Bättre lycka nästa gång.

Pengar i all ära, men va fasen ska jag med dom till om jag inte hittar nåt att spendera dom på? Åhh, jag som va så shopping sugen. Få nog ta en tripp till Malmö eller liknande och se om det är bättre shoppinglycka där! Bäst av allt hade varit om Nina följde med, hon får mig alltid att shoppa mycket men nu är hon ju i norr och kan inte följa med mig. Saknar henne!

/eke

l+c=s

Ledig+csn=shopping!


Men va lugna (mamma), jag ska traggla grammatik i eftermiddag så helt ledig är jag inte. Och pengarna jag shoppa upp är lön inte csn. Men det låter sådär slappt och oansvarigt att säga att man shoppa upp lånade pengar och det gillar jag av nån anledning... Slut babblat, bussen går.

/Eke


AMP-reunion!

I helgen var det reunion och 10 års jubileum med AMP. Helt fantastiskt roligt, allt från människorna, showen, maten, festen, danserna och kramarna! Jag vill göra det igen, snart! Det ska inte behöva gå tre år mellan varven som vi ses!









Tack alla för en toppen kväll!

/Eke


En hånande vit bil...

Kom till Växjö idag på morgonen, kl 8 för att vara exakt. Det innebär att jag steg upp klockan sex i morse vilket resulterar i en fortfarande trött Therese. När jag närmar mig mitt hus ser jag en bil som står parkerad utanför min port och jag kan inte undgå att se texten på sidan på bilen. Det står " en del av din vardag" på den. Haaha tänkte jag när jag såg den, snacka om att vara självgod. Den där jäkla bilen är förtusan inte alls en del av min vardag....



Trodde jag ja..tills jag kom in i min lägenhet, satte mig till rätta i soffan och tryckte på tvn. INGEN bild. Va F*N! Gjorde kanalsökning och hela faderullan tills jag insåg att nää blir nog inget tvtittande för mig och somnade. Snart där efter vaknade jag upp med ett ryck. Och det första jag såg framför mig var en vit hånande bil med texten "en del av din vardag". Nu fattar jag. Den där bilen har total makt över mitt tvkonsumerande. Idag hade bilen bestämt sig för att slå ut alla mina kanaler så att jag skulle gå runt med lite smått panik här hemma i tystnaden. Jag hör ju för tusan mina egna hjärtslag. Huuu!

Tillråga på allt så fungerade inte mitt internet på ett bra tag ( jag misstänker att den vita hånande bilen har med saken att göra) och utan dator och tv, vad gör man då? Jo sover lite till! Vaknade i alla fall upp igen och nu äter ja lunch. Fortfarande tvlös, men dock med internet. Snart dags att traggla grammatik igen, yeey.


Meningen med livet är tvn, Hallelujah!

/eke


Ikväll, ett jobbigt hejdå.

Hej och hå.

Jag har tvättat hela morgonen. Jag hatar att tvätta! Eller jag hatar när jag har ren tvätt som ska in i garderoben, dels är det trist att vika tvätten och dels så har jag inte plats i mina garderober om alla mina kläder är rena, dagens I-landsproblem.

Snart ska jag till biblan och traggla grammatik. Roligare kan man ha det. Men lite få jag väl plåga mig för kvällen blir en trevlig tillställning. Jag ska hem till Ljungby och gå ut och äta med några av tjejerna.. vi ska säga hejdå till Nina. Inte lika trevlig att säga hejdå som att äta dock. Kommer sakna ihjäl mig! Det är hon och jag mot världen!



Kärlek



/eke


Bio.

Nyss hemkommen från bio. Snabba Cash. Se den!

Sen att Joel Kinnaman är sjuksnygg gör inte filmen sämre :)

 

Ser ut att bli förlust för Troja ikväll igen. Suck. Nu hanboll / eke


Hockey.

Då har jag börjat.

Att mentalt förbereda mig.

På en äcklig förlust ikväll.

Troja-Lakers.

USCH!


Sommar och sol!



Jag kom på mig själv att sitta och längta till sommaren. Detta är några grejer jag vill ska bli mina innan sommaren är kommen.

/Eke

Det finns mkt annat att göra när man egentligen borde plugga! ;)

Köttfärssås är gott!

Det fick bli köttfärssås för fjärde gången på en vecka. Men vadå, det är ju gott!

Ser visst inte så aptitligt ut, men det var gott jag lovar!

Nu har jag fått lite energi så nu ska jag försöka plugga lite!

/EKE


..

Åhhhhhhhhhhh. Jag tar tillbaka allt. Jag vill inte lära mig nya saker. Jag vill kunna allt från början!


Nu mat, sen ska jag försöka fortsätta att lära mig nya saker. Jag gillar det inte./Eke


Mot biblan.

Jaha då var det dags att sätta igång. Idag ska jag lära mig nåt. Jag ska öva och öva och öva och tillslut hoppas jag på att jag faktiskt kan lite! Jag återkommer all mina nya kunskap senare idag!

/ eke

Såhär burkar det se ut när vi plugga. Kaffe och dator! <3


Nu gå jag till skolan.... igen.

Jag anmälde mig till en kvällskurs i MusikDrama för att jag ville ha något roligt att göra på kvällarna. Jag ångrar mig lite nu. Jag befarar att svenskan kommer ta upp större delen av mitt liv och att jag på kvällarna kommer  vara en levande död. men okej, jag ska ge det en chans. Jag älskar ju trots allt musik och drama. Dessutom har jag några av mina käraste vänner där, så jag få väl se det lite som en "lektion att umgås på" :)

/ Eke (som i Eklund för dom som undrar) (och för dom som undrar mer så är det inte jag som kommit på det utan mina vänner Johan och Erik) Fast jag gillar det. Eke kort och gott!


Ny kurs...

Att man aldrig vänjer sig!? Ny kurs är alltid lika med klump i magen och en snurrande skalle. Varje gång tänker man " det här fixar jag aldrig" och har lite smått panik över allt. Denna gången är inget undantag.

Nya kursen är svensk grammatik. Grattis. Varför lyssnade jag inte mer på läraren på högstadiet? Varför berättade ingen för mig att "de här kommer du har nytta av när du bli lärare!" Antagligen för att jag inte planerade att bli lärare utan musikalartist, och då behöver man då rakt inte kunna grammatik. Inte den utstäckningen som nu i alla fall. . .  Dessutom har vi bara 3 veckor på oss innan tentan. Grattis igen. Substantiv är namn på ting... Ohh nej, så var det ju inte längre. eller jo fast inte det säkraste sättet att veta att det faktiskt är ett substantiv..NÄHÄ? Varför lärde Margareta mig det då när jag gick i 4an? Bara för att sätta dig mig 9 år senare? Åhhhh. Gör om, gör rätt.


Måste intala mig att man faktiskt inte alltid måste kunna allt, en del kan man lära sig också. Det är bara så svårt att acceptera. Jag gillar mycket bättre att veta och kunna allt direkt!


 En tok med huvudbry.

/ eke


Slutet och starten..

Tänk var en apelsin kan göra! Jag är mätt, pigg och oehört redo för en förmiddagspromenix med Carro!

Idag är det inlämning av hemtentan, kursintroduktion på nya kursen och start av kvällskursen MusikDrama. Kommer bli en lång med rolig dag!

/Eke


Bra söndag!

Heej vänner.

Vilken dag. Jag har varit borta från tidigt morgon (kl 12, men då hade ja precis vaknat så det kändes tidigare) till sena kvällen (18, och ja det är sent för mig).

Först var jag och Amanda på bio, filmen Upp såg vi. Kanonbra! Därefter åkte jag en sväng hem till syster, och där ha jag spenderat större delen av dagen med kaffe, bullar och SATC. Och snart ska jag iväg igen. Mys med Johanna och Emmeli (Markarydsvänner) står på schemat, det gillas starkt! :)

/ Eke

Let´s find a bar so dark we forget who we are!



trevlig kväll vänner. Nu bege jag mig!

/Eke

Utan sömn...

Efter en galet trevlig kväll med Johan, Erik, pizza, Let´s dance och några "bokstavsryck" var jag AStrött. Men trots det kunde jag inte sova. Varit vaken halva natten, Irriterande!

Därför tänkter jag sova igen lite nu och sedan blir det en sväng till stan!

/Eke

Ut med det gamla!

Jag startar helgen med att rensa i garderoben. Jag har alltid påstått att jag inte kan rensa, att jag inte kanh slänga saker. men idag visade jag motsatsen! Så här mkt rensade jag ut på mindre än en kvart! haha!

Ser ni högen? Ganska bra tycker jag! Nu är bara frågan va fan jag gör av allt sålänge tills jag kan ta mig till en insamling!? FÖRSLAG?!

 

/eke


HAHAHA!

Veronica kom hit och hälsa på, detta gör vi nu istället för att plugga:
















Detta bjuder vi på en fredageftermiddag i biblan! :P


Fredagsplugg i biblan!

En fredag i los Biblios är faktiskt inte fy skam. Jag har både druckit kaffe, ätit en god lunch, smaskat på ett äpple och kollat fejjan... och skrivit lite hemtenta. Men vet i tusan om det lilla inte räcker, jag börjar känna mig färdig!

Så här kul tycker vi det är just nu! hahah!

 

/Eke


Jag, Melissa Horn och hemtentan...

Melissa Horn har förföljt mig idag. Först i bilen, sen i affären, sen hos Emma, sen i bilen igen och när jag kom hem kunde jag ju lika gärna fortsätta så nu hörs hennes ljuva stämma i mina högtalare också! Men hon är ju underbara så jag klagar inte!

bara hör här:

 

/Eke


Hjälp människorna på Haiti!

" Tack! Din gåva räddar liv på Haiti." /Röda Korset

Varsågod säger jag. 50 kr hit eller dit. Kan den lilla summan nu rädda liv så har jag ingen anledning att inte skänka!

Gör ni det också. Skicka "AKUT" till 72900

/eke

Jag ska följa dig genom eld...

Igår firade vi Jonas. Jag fick i mig tre öl sen tog energin slut och jag gick hem. Men att sitta i en soffa och vara trött efter tre öl är inte samma sak som att ligga i sängen och ska sova efter tre öl. Fugerade inte direkt sövande, nej! Snarare som att gå och lägga sig efter tre koppar kaffe, omöjligt! Men efter att ha tvingat kroppen att lugna ner sig och förklarat för hjärnan att tentaplugget kl tio imorgon måste bli gjort så somnade jag. Och klockan tio idag var jag i biblan och skrev klart första frågan av två på hemtentan. Asbra!


Idag har jag förutom skrivit tenta nästan eldat upp lägenheten, tänkte att det kunde bli fina försäkringspengar... (SKOJA!) Men när det började slå lågor i ugnen la jag genast ner planen, började gråta och panikartat springa runt i lägenheten ( bli inte så mkt springa på 25 kvm) först när brandlarmet gick fick jag tummen ur och öppnade mina fönster och viftade bort rök med en kökshandduk. Jag ska aldrig med skynda på min matlagning genom att sätta ugen på grill, jag lovar!

/en lite smått överdriven eke

Hipp Hurra!

Idag grattar jag mina två vänner Emil och Jonas som fyller år. Grattis!




/ Grattiskram!


Jag upprör ibland.. :)

Jag har sagt en del saker under min livstid som har upprört något oehört, och nu tänkte jag dela med mig av dem i skrift.


  • Jag gillar inte barn ( detta sa jag ungefär varje dag fram till jag kom på att det inte var sant, jag hade bara inte provat att gilla barn innan. Så när jag väl bestämde mig för att testa, vilket var ett ganska drastiskt test genom att söka och få jobb som au pair till 3 ungar, så kom jag tack och lov fram till att barn är ju bland det bästa som finns! Undrar var jag hade gjort nu om jag aldrig kommit på det?)
  • Jag tycker Zlatan är överskattad ( detta har jag också ändrat mig lite om. Det jag menade när jag första gången när grodan hoppade ur min mun, men som jag inte kunde uttrycka på annat vid än ovan, var att Zlatan inte borde spela i landslaget för att han är för duktig. Han spelar smartare än alla de andra och de förstår inte honom. Dessutom slutar de andra spelarna att jobba för de tror att Zlatan gör jobbet. Det är min åsikt och teori )
  • Jag gillar inte julen ( den kommentraren som har upprört flest folk tror jag, eller kanke inte, Zlatan gick folk igång på också! Men ni som följt min blogg vet att även här har jag lite smått börjat ändra åsikt)

Där har ni några saker jag kläckt ur mig som folk har tappat hakan för, jag har nu mera lärt mig att bara säga saker som folk gillar! :)


/eke


Tack mamma och pappa!

Jag vill skriva ett hyllningsinlägg till mina föräldrar. Som alltid ställer upp, förstår och fixar, tack!

 Denna gången tackar jag extra mycket för SodaStreamen, för att ni förstod ( jag måste ju för fasen dricka nåt) och för att ni fiaxde (bästa julklappen ever!)

Undrar vad jag drack innan jag fick en egen streamer...? Vanligt vatten? Huu, hemska tanke. Jag känner mig i alla fall som en ny bubblande människa!

Nu ska här drickas!/ EKE


Sauna!

Normalvarmt? My ass! Svettdropparna i min panna talar om motsatsen. Kan ingen någon gång förstå att lagom är bäst!?

Sugna på att basta? Välkomna hem till mig!


/eke

Det är frost på speglen.

Det biter i mina kinder- kylan har trängt sig in i min lägenhet.

Jag undersökte varför det var så kallt och insåg att jag hade ventilerna fullt öppna, smart. Jag har stängt dom nu, satt på alla elektriska prylar i min lya (för att dom ska ge värme) tänt värmeljus och sen har jag hoppat runt lite själv. Så om ett par timmar ska det nog vara normalvarmt i min lya igen. Skönt.

/ eke

Mys med FiaLotta!

Om jag åt äcklig pasta innan idag så var det andra bullar nu ikväll. Jag och FiaLotta gjorde världens godaste kyckling fylld med philadelphia och rödlök med klyftisar till! Vi är mästerkockar när vi vill, så är det! :)

 

Let´s dance var lagom underhållande en kväll som denna! Heja Claudia!

 

/eke 


VARNING!

Jag utfärdar här en allmän varning! Ät aldrig den här pastan:

 

Det billiga priset ( 4kr påsen) borde fått mig att fundera över felet på denna pasta, men icke. En fattigstudent som jag är så slog jag till, inte på en påse utan 4. Grattis. Nu få jag äta äcklig pasta resten av året.

 

 

/ eke


Heads up, guess who´s back at Campus!

Jag är åter i Växjö. Har fixat hela dagen så känner inte alls för att blogga. Kanske imorgon! :)

/eke


Borta bra men hemma bäst!

Nu har jag fått nog. Ljungby i all ära. Men jag vill hem till Växjö igen.

Ibland ser man inte alla tecken som visar på när man varit hemma för länge, denna gången märkte jag dom tydligt. Hade det inte varit för att det är hockey imon och P åker tillbaka till NY hade jag åkt ikväll. Men jag ska säga hejdå till P ordentligt och se troja förlora en gång till innan jag åker, så på tisdag lämnar jag förhoppningsvis Ljungby.

Jag ska aldrig mer förvänta mig något, det är enklast så.

/ Eke


Borta bra men hemma bäst!

Nu har jag fått nog. Ljungby i all ära. Men jag vill hem till Växjö igen.

Ibland ser man inte alla tecken som visar på när man varit hemma för länge, denna gången märkte jag dom tydligt. Hade det inte varit för att det är hockey imon och P åker tillbaka till NY hade jag åkt ikväll. Men jag ska säga hejdå till P ordentligt och se troja förlora en gång till innan jag åker, så på tisdag lämnar jag förhoppningsvis Ljungby.

Jag ska aldrig mer förvänta mig något, det är enklast så.

/ Eke


Borta bra men hemma bäst!

Nu har jag fått nog. Ljungby i all ära. Men jag vill hem till Växjö igen.

Ibland ser man inte alla tecken som visar på när man varit hemma för länge, denna gången märkte jag dom tydligt. Hade det inte varit för att det är hockey imon och P åker tillbaka till NY hade jag åkt ikväll. Men jag ska säga hejdå till P ordentligt och se troja förlora en gång till innan jag åker, så på tisdag lämnar jag förhoppningsvis Ljungby.

Jag ska aldrig mer förvänta mig något, det är enklast så.

/ Eke


RSS 2.0